Nu de putin timp am descoperit ganjanggejang- crab marinat in sos de soia. Acest fel de mancare este destul de greu de mancat, mai ales de cei care nu sunt familiarizati cu fructele de mare. Crabul crud se asezoneaza cu diferite condimente si se lasa la marinat in sos de soia, care este destul de sarat.
Despre crabul marinat se spune in cultura coreeana ca este hotul de orez pentru ca atunci cand se serveste, orezul se manaca pentru a balansa cantitatea de sare din sosul de soia.
Pentru mine reprezinta deja mancarea mea favorita in Coreea si ori de cate ori am ocazia merg sa servesc cu prietenii la restaurant. Pretul este destul de scump, si in general fructele de mare sunt scumpe, insa am descoperit un restaurant unde poti manca nelimitat. Este ca un fel de bufet.
Pentru persoanele aventuroase care doresc sa incerce ceva nou, recomand cu incredere acest fel de mancare coreeana, mai ales ca este foarte sanatos si nutritiv.
Din ce am putut observa, crabul marinat in sos de soia nu este foarte popular in ultima vreme, mai ales pentru noiile generatii. Chiar si prietenii coreeni mi-au spus ca ei nu pot manca deoarece este prea sarat, iar textura crabului crud/marinat este greu de suportat.
Restaurantul acesta este situat intr-o zona turistica si anume in Dongdaemun. Mi s-a parut amuzant ca este si take out, desi un kilogram de crab marinat este destul de scump:(.
Am mancat pe saturate. Sarut`mana pentru masa ^^~~~
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu